Томислав Дончев взе отношение по широка коментирана тема в парламента. Българското

...
Томислав Дончев взе отношение по широка коментирана тема в парламента. Българското
Коментари Харесай

Дончев, ГЕРБ: Никога не сме предлагали и коментирали отпадане на машините

Томислав Дончев взе отношение по необятна коментирана тематика в Народното събрание. 

Българското общество е разграничено на две – едната половина не има вяра на бюлетините, другата – на машините. Целта не може да е едната група да надвие над другата. Ние в никакъв случай не сме предложили и коментирали отпадане на машините. Това съобщи зам.-председателят на партия ГЕРБ и депутат Томислав Дончев в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

„ Предложението беше на левицата и бе за разбъркан избор. Това дава късмет за избор – кой с каква технология желае да гласоподава. Противопоставянето сред политиците в допълнение ерозира доверието в изборния развой “, предизвести той.

„ В множеството от страните, където има машини, се генерира отпечатък, с цел да може изборите да са обект на правосъден надзор. Голяма част от българското общество нямат доверие на машините. Има и друга група, която се опасява да гласоподава на машини. Трябва да се откри решение, което да накара българите да гласоподават “, посочи той.

„ Трябва да поставим минимално изпитание, с цел да повишим доверието в изборния развой. Изборният развой е входът на демокрацията “, каза Томислав Дончев.

„ Нека да има публичен съвет, даже два или три. Има процедурен проблем – имаме едно предложение, което е гласувано в правна комисия. Важното е да има диалог, да има разговор. Темата не е сложена от нас, а от доста българските жители, които са изразявали своите подозрение по отношение на машинното гласоподаване “, сподели зам.-председателят на партия ГЕРБ, написа Novini.bg.

По отношение на договарянията за политическа поддръжка, Томислав Дончев заяви:

„ Водим диалози с всички, само че огромна част от партиите се държат свенливо. Нивата на политическия нарцисизъм още са високи. Докато една, две, три, четири партии не се подредят под общи цели – нещата няма да станат. Със поръчката с този в никакъв случай няма по какъв начин да се получи. Изводът е, че в България има евроатлантическо болшинство, само че то е мощно разединено “, сподели още той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР